Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is volt gyülekezeti csendes hétvége, aminek helyszíne a Mátraházán található Református Üdülő volt. A kirándulásra december 6. és 8. között került sor. A gyülekezeti tagok részvételi aránya idén volt az eddigi legmagasabb. Összesen 83 fő vett részt a csendes hétvégén. Sok család kisebb-nagyobb gyermekekkel érkezett, így nagy örömünkre körülbelül 30 gyerek töltötte velünk a hétvégét.
Ismét elmondhatjuk, hogy szerencsénk volt az időjárással is, hiszen a megelőző napok kora tavaszt idéző hőmérséklete után itt csodálatos havas táj fogadott bennünket.

A közösen töltött napok alatt voltunk erdei kiránduláson, megnéztük a kékestetői kilátást és egy különleges imasétán vehettünk részt, melynek során a lelkünk is felüdülhetett. Ezen kívül a gyermekekhez december 6-án megérkezett a Mikulás is egy nagy puttony ajándékkal. 

A csendes hétvégének címe is volt: „Erőt meríteni a hitből.”
Péntek és szombat este áhítaton, vasárnap pedig istentiszteleten vettünk részt. Ezek témái a következők voltak:
– Mózest kiteszi az anyja a Nílusra
– A csipkebokor előtt állva
– A fáraó előtt állva.

Távol a város zajától és a rohanástól, a természet közelségében jó alkalmak voltak ezek az elcsendesedésre, megnyugvásra, hitünk erősítésére és a gyülekezet közösségének építésére.

Az esti áhitat után összegyűltünk a konferenciateremben, ahol  a gyülekezeti tagok által készített szeretetvendégség mellett késő estig tartó kötetlen beszélgetés volt, ami még inkább áldottá tette az együtt töltött időt és összekovácsolta a jelenlevőket.

Ha van valakinek olyan a gyülekezeti hétvégén készített képe amit szívesen megosztana másokkal kérjük küldje el nekünk (frangepan.gyulekezet@gmail.com).
Az eddig érkezett képeket a fotótárban lehet megnézni.