Legújabb frissítések

2018. 12. 27.

Frissítve az Igehirdetések hanganyaga.

2018. 12. 27.

Feltéve a Gyülekezeti újság leújabb száma

2018. 07. 14.

Presbiteri szolgálat frissítve


Kórházmisszió PDF Nyomtatás
Írta: Bartal Zsuzsa   

 

„Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot.
Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.”
(Mt25, 34-36.)

Kórházmissziói Hírlevél - Áprilisi szám
Kórházmissziói Hírlevél - Májusi szám
Kórházmissziói Hírlevél - Októberi szám

KÓRHÁZLÁTOGATÁS

Tavaly karácsonykor gyülekezetünkben egy kisebb, lelkes csapat összefogott, s meglátogattuk a Nyírő Gyula Kórház krónikus osztályán fekvő betegeket. A szolgálatot több hónapos egyeztetés, előkészítés előzte meg. A látogatás során odamentünk a betegek ágyához, beszélgettünk velük, Igés kártyát adtunk mindenkinek, s minden kórteremben elénekeltünk egy karácsonyi dalt. A kórház szociális munkása, valamint főnővére maximálisan támogatta szolgálatunkat.
A betegek nagyon örültek figyelmességünknek, a tőlünk kapott jó szónak, az ágyuk mellett elmondott imádságoknak. Az önkéntesek azzal szembesültek, hogy óriási szükség van az általuk nyújtott szolgálatra. Elhatároztuk, hogy máskor is meglátogatjuk a betegeket.
A következő közös kórházlátogatásra február 21-én került sor. Reggel 9 órakor találkoztunk a gyülekezeti hivatalban, közösen imádkoztunk a szolgálat előtt. A látogatás során minden beteg ágy mellé le tudtunk ülni beszélgetni, volt akinek olvastunk a Bibliából. Elutasításban sehol nem volt részünk. A szolgálat végén a kórházi szociális munkás, s a református misszió kórházlelkészének segítségével megbeszéltük érzéseinket, tapasztalatainkat, és azt, hogy miben kell fejlődnünk. Megegyeztünk, hogy a kórházmisszió rendszeres gyülekezeti programunkká válik. Így minden hónap harmadik keddjén az önkéntesek kis csapatával rendszeresen meglátogatjuk a kórház krónikus osztályán fekvőket.

A szolgálatra bárki bekapcsolódhat, aki elhívást érez magában. Jelentkezni nálam, a gyülekezet diakónusánal, illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail-címen lehet.

 

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 08. csütörtök, 08:37
 
FacebookGoogle bookmark

Képek - Konfirmáció 2015

Angyalföldi Lelki Útravaló

 

"Mert a föld, a mely beiszsza a gyakorta reá hulló esőt és hasznos füvet terem azoknak, a kikért műveltetik, áldást nyer Istentől"

Zsid 6,7

 

A Teremtő soha nem azért áld meg bennünket, hogy céltalanul őrizgessük az ő ajándékait. Ő azért adja áldását ránk, hogy mi is áldássá lehessünk mások számára.


45. hét

November 5 - 11.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Csütörtök - 18 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Péntek - 10 óra
Baba-Mama Klub

Vasárnap - 10 óra
Istentisztelet


46. hét

November 12 - 18.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Kedd - 9.30 óra
Kórházmisszió

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra
11 óra
Karácsonyi képeslap készítés

Csütörtök - 15 óra
Istentisztelet, az
Empátia gondozóházban

Szombat - 16 óra
Adventi kreatív kör

Vasárnap - 10 óra
Istentisztelet


Gyülekezeti programjainkról bővebb információ
a Naptár menüpontban

 

 

Google+