Legújabb frissítések

2017. 9. 13.

Feltéve a Gyülekezeti újság leújabb száma

2017. 4. 18.

Frissítve az Igehirdetések hanganyaga.

2017. 01. 14.

Presbiteri szolgálat frissítve


Kórházmisszió PDF Nyomtatás
Írta: Bartal Zsuzsa   

 

„Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot.
Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.”
(Mt25, 34-36.)

Kórházmissziói Hírlevél - Áprilisi szám
Kórházmissziói Hírlevél - Májusi szám
Kórházmissziói Hírlevél - Októberi szám

KÓRHÁZLÁTOGATÁS

Tavaly karácsonykor gyülekezetünkben egy kisebb, lelkes csapat összefogott, s meglátogattuk a Nyírő Gyula Kórház krónikus osztályán fekvő betegeket. A szolgálatot több hónapos egyeztetés, előkészítés előzte meg. A látogatás során odamentünk a betegek ágyához, beszélgettünk velük, Igés kártyát adtunk mindenkinek, s minden kórteremben elénekeltünk egy karácsonyi dalt. A kórház szociális munkása, valamint főnővére maximálisan támogatta szolgálatunkat.
A betegek nagyon örültek figyelmességünknek, a tőlünk kapott jó szónak, az ágyuk mellett elmondott imádságoknak. Az önkéntesek azzal szembesültek, hogy óriási szükség van az általuk nyújtott szolgálatra. Elhatároztuk, hogy máskor is meglátogatjuk a betegeket.
A következő közös kórházlátogatásra február 21-én került sor. Reggel 9 órakor találkoztunk a gyülekezeti hivatalban, közösen imádkoztunk a szolgálat előtt. A látogatás során minden beteg ágy mellé le tudtunk ülni beszélgetni, volt akinek olvastunk a Bibliából. Elutasításban sehol nem volt részünk. A szolgálat végén a kórházi szociális munkás, s a református misszió kórházlelkészének segítségével megbeszéltük érzéseinket, tapasztalatainkat, és azt, hogy miben kell fejlődnünk. Megegyeztünk, hogy a kórházmisszió rendszeres gyülekezeti programunkká válik. Így minden hónap harmadik keddjén az önkéntesek kis csapatával rendszeresen meglátogatjuk a kórház krónikus osztályán fekvőket.

A szolgálatra bárki bekapcsolódhat, aki elhívást érez magában. Jelentkezni nálam, a gyülekezet diakónusánal, illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail-címen lehet.

 

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 08. csütörtök, 08:37
 
FacebookGoogle bookmark

Képek - Konfirmáció 2015

Angyalföldi Lelki Útravaló

 

 

"A keresztyénség dicsősége a megbocsátás általi hódítás"

William Blake


40. hét

Október 2-8.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Csütörtök - 18 óra
Diakóniai bibliaóra

Szombat - 17 óra
Házaspár-kör

Vasárnap - 10 óra
Családi Istentisztelet
a hittanos gyerekek szolgálatával


41. hét

Október 2-8.

Hétfő - 17 óra
Konfirmáció I.
18 óra
Konfirmáció II.
18 óra
Ifi

Kedd - 9.30 óra
Kórházmisszió

Szerda - 10 óra
Gyülekezeti Bibliaóra

Szombat - 7 óra
Őszi buszos kirándulás

Vasárnap - 10 óra
Istentisztelet


Gyülekezeti programjainkról bővebb információ
a Naptár menüpontban

 

 

Google+